Mijn ode aan de baarmoeder

De baarmoeder is het middelpunt van het universum van een vrouw.

Mijn persoonlijke relatie met mijn eigen baarmoeder is lang onbewust geweest. We zijn allemaal geboren uit de baarmoeder, maar ik denk dat de baarmoeder door de meeste vrouwen wordt verwaarloosd, de kracht ervan ontkent, verkeerd begrepen en vergeten.

Voordat ik moeder mocht worden, waren mijn menstruaties gemakkelijk en pijnloos. Dit veranderde volledig na mijn eerste zwangerschap.
Pas toen ik begon met de IPT-training, realiseerde ik me dat er zoveel problemen en onopgeloste trauma’s in mijn baarmoeder waren opgeslagen, wachtend op ontmoeting en onthulling.

Net als veel jonge vrouwen heb ik me nooit gerealiseerd hoe bijzonder wijs en krachtig ze is. Alleen mogen we beter leren luisteren voor de inwijding van deze wijsheid en krachten die de baarmoeder opslaat, wachtend op verbinding. Vanuit biologisch perspectief leren we op een zeer klinische manier over de baarmoeder, een symptoom van onze westerse benadering van kennis, intelligentie en genezing. In veel oude tradities worden de vrouw, en met name de baarmoeder, beschouwd als de zetel van de schepping, geëerd vanwege hun intuïtieve wijsheid, creatieve krachten en helende vermogens.

Het menselijk lichaam is oneindig intelligent; het is gemaakt door de originele blauwdruk van het leven, en het bevat nog steeds alle geheimen van deze kennis. Het is de wieg van onze ziel en een directe vertaler en zendontvanger van alle werelden. Op elk moment communiceert ons lichaam iets met ons.

Het instinctieve lichaam weet in zijn oorspronkelijke onschuld wat het beste voor ons is. We mogen opnieuw leren om meer vertrouwen te hebben in haar wijsheid. Volg haar instinct, haar feedback en haar gevoelens.

Vele duizenden jaren geleden wisten mensen van de kracht van het lichaam en ze wisten van het juweel dat het bevatte – de baarmoeder. We zijn deze verbinding kwijtgeraakt en het is tijd om deze te erkennen. De baarmoeder is ons weten!!!!!